House EH

House EH

Icon Documentation

Building Plans

Main Content

Main

PILAR • BUENOS AIRES
  • Solar Control
  • Natural Ventilation
  • RECYCLABLE AND RENEWABLE MATERIALS
  • Natural Ventilation
  • Domotic
  • % Led

This is a permanent home for a young couple that doesn’t plan on having children, at least in the medium term. So the program escapes the usual projects of closed neighborhoods. On the other hand, the land has the front facing north, so public rooms that turn to the garden do not receive direct sunlight.

To respond to these constraints, the main rooms become passing through rooms north-south direction, working visual barriers to achieve privacy where necessary. In the case of the dining room a garden with plants was design, whose volume fulfills that same function. Upstairs, the suite opens to a patio that guarantees the entrance of the sun, but cuts the visuals from the street.