House DR

House DR

Icon Documentation

Building Plans

Main Content

Main

PILAR • BUENOS AIRES
  • Solar Control
  • Natural Ventilation
  • RECYCLABLE AND RENEWABLE MATERIALS
  • Natural Ventilation
  • Domotic
  • % Led

This project is located on a reduced area, but the client required a very large program, therefore the FOT was exploited to the fullest. The result is a compact, monolithic volume, which is drilled at strategic points to ventilate and illuminate environments without losing privacy. The street facade is more closed taking as a counterpoint the opposite façade that is completely open to the garden. The stairs is treated as an independent element with its materiality in exposed concrete and being zenithally illuminated. A concrete plane emerges to settle the front of the lot, forming a courtyard that reinforces the interior-exterior relationship of the television room on the ground floor.