House Cooper

House Cooper

Icon Documentation

Building Plans

Main Content

Main

ESCOBAR • BUENOS AIRES
  • Solar Control
  • Natural Ventilation
  • RECYCLABLE AND RENEWABLE MATERIALS
  • Natural Ventilation
  • Domotic
  • % Led

Given the conditions of the site, with neighbours on both sides and no buildings in front, for the design of this house the visuals towards the lagoon were prioritized. For this reason, the project focused on strategically orienting the spaces in order to limit lateral connections; enclosing the volume with two concrete walls. To protect the house from the street exhibition, a frontal volume is designed as a buffer zone; Using a translucent mesh on its facade to control the visuals from the street. The views of the upper floor turn towards the lagoon, orienting only the office program towards the front facade, with a 180º view.